Oskarshamn, Rosengård och nu Tvååker. Vid
samtliga tillfällen har William Kvist varit
tungan på vågen. Här ses han i cupmatchen mot
Rosengård i augusti. Foto: Nisse Nilsson

William Kvist trädde ånyo fram som matchvinnare. I bortamötet mot halländska Tvååker låg han bakom randigts båda mål. 0-1 gjorde han själv efter en framspelning av Dennis Olofsson och vid 0-2 ordnade han straffen som Jonathan Asp prickade in.

Tvååker var egentligen aldrig nära att hota BoIS i onsdagskvällens drabbning i Division 1 Södra på Övrevi IP. Redan inledningsvis märktes det tydligt åt vilket håll det lutade. Randigt styrde spelet och hemmalaget försvarade sig.

I den 6:e minuten kom Dennis Olofsson runt på högerkanten och spelade in till William Kvist i straffområdet, men den sistnämndes avslut träffade en spelare i Tvååker. En nästan identisk matchsekvens följde knappa kvarten senare. Dennis Olofsson löpte sig loss på högerkanten och spelade in till William Kvist som denna gång sköt in ledningsmålet för BoIS. Tio minuter senare kunde det ha blivit 0-2 sedan Sumar Almadjed skickligt skarvat fram bollen till Linus R Olsson som blev fri framför Tvååkers målvakt. Linus skott gick dock över. Även Jonathan Asp hade en chans att utöka BoIS ledning, men han fick inte till någon riktig träff när han i vänsterposition i straffområdet sköt utanför.

Även Asp skulle dock få möjlighet att revanschera sig. Tio minuter in i andra halvlek fälldes William Kvist i Tvååkers straffområde och Jonathan levererade en välplacerad straff i hemmamålvaktens högra hörn som betydde 0-2.

Därmed var matchen avgjord. Tvååker hade vare sig finess, aggressivitet eller energi nog att vända på steken. Det blev mest inlägg in i BoIS straffområde. Och när bollen väl var där var de stabilt spelande mittbackarna Philip Anderssson och Viktor Wihlstrand på plats.

Närmast en kvittering för hemmalaget var Rasmus Andersson som i den 65:e minuten sköt en frispark i ribban. BoIS å sin sida kunde ha utökat ledningen när Kevin Jensen ryckte sig loss på högerkanten och fick till ett fint inspel till den centralt framspringande Linus R Olsson. Tvååkerben var dock i vägen.

Randigt studsade alltså tillbaka igen efter den mediokra insatsen mot Utsikten och tre välbehövliga poäng bärgades. Det kan vi till en stor del tacka William Kvist för. Varför han fått så lite speltid under hösten är en gåta. Anfallsspelare med näsa för mål växer ju inte på träd.

Matchfakta:  Tvååkers IF - BoIS 0-2 (0-1). Målskyttar: 0-1, William Kvist (18). 0-2, Jonathan Asp (53). Publik: 50.

BoIS lag: Philip Mårtensson - Dennis Olofsson, Viktor Wihlstrand, Philip Andersson, Jonathan Asp,  - Passi Prudence, Måns Ekvall, Sumar Almadjed (Emil Jönsson, 85), - Kevin Jensen, Linus R Olsson (Nicklas Nielsen, 87), William Kvist (Alexander Tkacz, 65).