torsdag 16 januari 2020

Igång igen!


Andra träningsveckan på tjugotalet och BoIS är igång igen med uppbyggnadsträning inför årets säsong. Nederlaget i kvalet sved länge, men nu har vi lagt det bakom oss. Ett nytt spelår står för dörren med ett förhoppningsvis ännu mer samspelt lag än i fjol.

Efter fem säsonger och 177 A-lagsmatcher har kämpen Igor
Arsenijevic fått lämna BoIS inför säsongen 2020.
Foto: Ulf Bjarke.
En värvningscirkus, som förra året, har det inte blivit detta vinteruppehåll. Styrelsen har agerat förståndigt och lyckats förlänga med flertalet kontraktslösa spelare. Det innebär att stommen i laget är intakt och att BoIS därmed får bära favoritskapet i årets Divison 1 Södra. Alla som följt randigt ett tag vet förstås att vårt lag brukar vara som bäst när det slår ur underläge och att vi generellt sett är dåliga på att bära ett favoritskap, men låt oss hoppas att år 2020 blir ett undantag. 

Att Jacob Ondrejka valde att lämna är förstås ett litet avbräck. Men till skillnad mot i Bosmanfallen Rasmus Alm och Adi Nalic gick BoIS inte lottlösa från den här övergången. Det får man väl vara nöjd med, även om jag personligen gärna hade sett att Jacob gjorde ett år till i randigt och var given i elvan innan han lämnade.

Två nyförvärv har det hittills blivit. Målsprutan Nicklas Nielsen ansluter från Svalöv och mittfältaren Passi Prudence kommer från Eskilsminne. Vad gäller Nicklas bör man ha låga förväntningar. Att han, efter alla svåra skador, överhuvudtaget blivit aktuell igen för en elitsatsning är ett mirakel. Jag håller samtliga tummar jag har för att det här ska gå vägen. 

Passi Prudence tror jag absolut kommer att konkurrera med Måns Ekvall och Sumar Almadjed om en plats på innermittfältet. Han blir en fullgod ersättare åt Granit Stagova som inte kom överens med BoIS under kontraktsförhandlingarna. Samtliga spelare som Agim Sopi tog till klubben har nu alltså lämnat. 


Övergångar vintern 19/20.

Nyförvärv: Nicklas Nielsen (Svalöv), Passi Prudence (Eskilsminne), Hampus Ferhm (tillbaka från lånesejour i Prespa Birlik), William Kvist (lån från Varberg), Philip Mårtensson (lån från Trelleborgs FF).

Spelarförluster: Igor Arsenijevic (IFK Malmö), Granit Stagova (Torn), Jakob Andersson (Lunds BK), Jacob Ondrejka (Elfsborg) och Max Mårtensson (Hittarp).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar