lördag 3 november 2018

Ännu en hedersam förlust

Jönköping Södra besegrade BoIS med 1-2 i årets sista seriematch på IP. Det betydde dock ingenting för utgången av Superettan. Vårt randiga lag är som bekant redan klart för nedflyttning.

Precis som i förra hemmamatchen mot Eskilstuna gjorde BoIS en spelmässigt godkänd insats. Men det som då slutade med 0-0 och en poäng blev idag till en förlust. Möjligen berodde det på att Jönköping kämpade för ett nytt kontrakt, medan randigt egentligen inte hade något att spela för - mer än äran.

Ledningsmålet för smålänningarna kom redan i den nionde minuten då Tommy Thelin styrde in ett felriktat skott. BoIS ryckte upp sig efter det, men skapade väldigt lite framåt. En kvittering kom dock precis innan halvlek när Adi Nalic nådde in med ett inlägg från höger som Monday Samuel skarvnickade i mål.

Matchen gick i stå i andra halvlek och såg ut att sluta oavgjort, men det grönvita laget ville något annat. Tio minuter innan ordinarie matchtids slut snavade en Jönköpingsspelare över Philip Ljung och domaren blåste straff. Den räddades dock av Amr Kaddoura. Men tio minuter senare - på tilläggstid - fick Jönköping en straff till sedan Måns Ekvall fällt inhopparen Benjamin Tannus. Gästernas Jesper Svensson gjorde inget misstag denna gång och så var den dagen förstörd.

BoIS kämpade tappert, men som så många gånger förr den här säsongen, så räckte man alltså inte till.

Tänk, så fort det kan svänga i fotboll! För ett år sedan stod man och njöt på ståplats efter seriesegern i Division 1. Efter många tunga år kändes det som om vändningen hade kommit för randigt. Men istället blev det tvärtom. Nu har vi fått genomlida en av de sämsta säsongerna i föreningens historia. Det är som en elak fotbollsgud bestämt sig för att djävlas lite extra med oss som håller på Landskrona BoIS, men vi kommer igen. Vi kommer alltid igen!

Matchfakta: BoIS - Jönköping Södra 1-2 (1-1). Målskyttar: 0-1, Tommy Thelin (9). 1-1, Monday Samuel (45). 1-2, Jesper Svensson (90+2). Publik: 1 171.

BoIS lag: Amr Kaddoura - Philip Ljung, Philip Andersson, Måns Ekvall - Alfons Sampsted, Monday Samuel, Igor Arsenijevic, Akram Mansour, Dennis Olofsson - Adi Nalic, Sadat Karim. Inhoppare: Kevin Jensen, Emil Jönsson och Filip Pivkovski.