lördag 27 mars 2021

Seger mot Sopis Österlen

Förre BoIS-tränaren Agim Sopi var på lördagen tillbaka i Landskrona med sitt nuvarande lag, Österlen FF. Det blev inget muntert besök för honom. Randigt vann en komfortabel 2-0-seger, som borde ha varit några mål större. Skönt att BoIS kom tillbaka efter nederlaget i Göteborg för en vecka sedan.

Backbjässen Viktor Wihlstrand
nickade in sitt första mål för året.
- Stanna hemma, uppmanade BoIS-styret sina trogna supportrar! Så då gjorde vi det än en gång, trots att coronaregler och pandemirestriktioner så sakteliga börjar gå oss på nerverna. Det har nu gått över ett år sedan som man kunde se en normal BoIS-match. Över ett år alltså! Och vad värre är; inget tyder på att tillståndet kommer att normaliseras ännu på ett tag. Det är så ledsamt.

Hemma framför skärmen fick man se BoIS ta ett bastant grepp om händelserna redan från start. Linus R Olsson, som var tillbaka efter sina skador, kunde ha gjort 1-0 i den 4:e minuten. Alexander Tkacz spelade in från vänster, men Linus fick inte till avslutet. Nästa tillfälle som Alexander Tkacz slog ett inlägg från sin vänsterposition skulle det dock gå bättre. I matchminut 22 nådde han Oscar Petersson som fick stå förvånansvärt fri i straffområdet och på volley skjuta 1-0.

Kevin Jensen - även han tillbaka efter skada - löpte på karakteristiskt vis igenom ett högt stående bortaförsvar fem minuter före halvtidsvilan. Avslutet gick dock utanför. Kort därefter fick Linus R Olsson ännu en chans, efter ett fint förarbete av Oscar Petersson, men det ville sig inte. 1-0 stod sig till paus. Det var en halvlek när BoIS målvakt, Amr Kaddoura, inte fick göra en enda räddning.

Fem minuter in på den andra halvleken följde så 2-0. På kalabalik efter en hörna kom bollen till inhoppande Måns Ekvall till vänster i straffområdet. Han nickpassade till en annan inhoppare, Viktor Wihlstrand, som skallade in sitt första mål för året.

Robin Hofsö kom även han in i andra halvlek och borde i ärlighetens namn ha gjort 3-0, men helt fri framför målvakten i Österlen missade han målet.

Under matchens slutkvart tilläts Österlen att sticka upp alltmer. Men längre än till en farlig nick från Hugo Sjöstrand Bjurnemark kom laget inte. Istället hade Hampus Ferhm en ypperlig målmöjlighet alldeles i matchens slutskede. Skottet från hans högerläge gick dock över.

Agim Sopi var inte den ende med ett förflutet i BoIS som gästade Landskrona IP:s konstgräsplan denna marslördag. Även de förra spelarna Edafe Egbedi och Martin Jönsson var med. Den förstnämnde blixtrade till ett par gånger, men var i övrigt helt osynlig.

Matchfakta: BoIS - Österlen FF 2-0 (1-0). Målskyttar: 1-0, Oscar Petersson (22). 2-0, Viktor Wihlstrand (50) Publik: -.

BoIS lag: Amr Kaddoura (Svante Hildeman, 46), Jonathan Asp, Johan Rapp (Viktor Wihlstrand, 46), Andreas Murbeck, Alexander Tkacz (Hampus Ferhm, 46) - Sumar Almadjed (Passi Prudence, 73), Filip Ottosson, Filip Olsson (Måns Ekvall, 46) - Oscar Petersson (Melker Heier, 59), Linus R Olsson (Robin Hofsö, 46), Kevin Jensen.