fredag 19 mars 2021

IFK Göteborg klassen bättre än BoIS

Vecka 11 anno 2021 var sannerligen ingen höjdarvecka för Landskrona BoIS. Först en medelmåttig 0-0-match mot Lunds BK. Sedan besked om fortsatta knäbesvär för Philip Andersson. Dessutom byttes en småskadad Erik Pärsson ut mot Krubban. Som grädde på moset åkte randigt upp till Göteborg på fredagen och fick en riktig lusing av IFK Göteborg. Hemmalagets 4-0-seger var jobbig att bevittna.

Med fyra anfallare borta stod Oscar Petersson för de få
målchanser som BoIS skapade. Foto: Emelie Hübner.

Innan man kritiserar BoIS för fredagens svaga match på Valhalla IP i Göteborg bör man ha i åtanke att många spelare saknades. Inte bara Andersson och Pärsson, de ovan nämnda. Borta sedan tidigare är Linus R Olsson (fjolårets målkung) och Kevin Jensen. Men inte heller Robin Hofsö var med i Göteborg. Fyra anfallsspelare var frånvarande således. Inte underligt att BoIS hade svårt att komma till avslut. Lägg därtill att det var ett hårdsatsande allsvenskt lag som stod för motståndet, ett lag som självfallet ska vara klassen bättre än en nykomling i Superettan. Inte så underligt alltså att det gick som det gick.

I tretton minuter hängde randigt med. Sedan spelade Simon Thern fram till en fri Alhassan Yusuf i straffområdet och han gjorde enkelt 1-0. BoIS-försvaret blev bara bolltittare och glömde allt vad markering heter.

En hyfsad randig period följde därefter där framför allt Filip Olsson visade att han har ett elitmässigt klipp i steget och absolut skulle kunna hänga med i den allsvenska galoppen. I den 24:e minuten skapade BoIS sin första målchans när just Olsson tog sig fram längs vänsterkanten och spelade in till Oscar Petersson som försökte placera bollen till höger om hemmamålvakten. Men avslutet smet utanför stolpen. OP var för övrigt också till sin fördel matchen igenom.

Oscar fick en chans till i första halvlek när Giannis Anestis i Göteborgs mål var ute och flaxade, men fick inte till avslutet. Hemmalaget svarade med ett par farligheter. Bland annat sköt Tobias Sana i stolpen. Ögonblicket därpå väggpassade samme Sana med Simon Thern som satte 2-0.

I andra halvlek gjorde hemmalagets inhoppare Kevin Yakob både 3-0 och 4-0. Det sistnämnda målet efter en bjudning av Hampus Ferhm. Däremellan stack BoIS upp med lagets bästa möjlighet. Oscar Petersson tog sig på egen hand fram till ett målläge, men från snäv högervinkel träffade hans skott i stolpen.

Nyförvärvet, Viktor Ekblom, som kallats in från IFK Malmö, fick göra sin årsdebut när han byttes in efter halvlek. I övrigt är det inte mer att orda om. Nu lägger vi det här bakom oss och tar nya friska tag mot Österlen kommande helg.

Matchfakta: IFK Göteborg -BoIS 4-0 (2-0). Målskyttar: 1-0, Alhassan Yusuf (14). 2-0, Simon Thern (42). 3-0, Kevin Yakob (62). 4-0, Kevin Yakob (90). Publik: -.

BoIS lag: Amr Kaddoura, Dennis Olofsson (Hampus Ferhm, 59), Johan Rapp, Viktor Wihlstrand, Alexander Tkacz (Jonathan Asp, 62) - Sumar Almadjed, Filip Ottosson (Passi Prudence, 90), Filip Olsson, - Oscar Petersson, Nicklas Nielsen (Viktor Ekblom, 62), Melker Heier (Måns Ekvall, 62).