söndag 14 februari 2021

Ännu en vinst för Billys BoIS

Allsvenska Kalmar FF stod för motståndet när BoIS träningsspelade på söndagen. Men det som på förhand såg ut som en mycket svår match blev inte alls så tuff som förväntats. Randigt vann en rättvis seger, 0-2, efter mål av Erik Pärsson och Robin Hofsö och borde kanske ha gjort ett par mål till.

Träningsmatch nummer tre under försäsongen och BoIS fortsätter att övertyga. På Gasten idrottsplats i Kalmar hann domaren knappt blåsa igång spelet förrän det stod 0-1. Kevin Jensen drog upp en snabb omställning från mittlinjen. Han passade bollen till Oscar Petersson i högerposition och denne spelade i sin tur in bollen till Erik Pärsson som sprungit sig fri centralt. Erik lyfte behärskat bollen över Lucas Hägg-Johansson i hemmamålet. Hägg-Johansson lyckades dock revanschera sig några få minuter senare när han räddade en straff från Alexander Tkacz.

BoIS anstormning bedarrade efter ett tag och Kalmar började så sakteliga ta sig in i matchen. Men det var först i den 23:e minuten som man lyckades få till ett skott på mål och det var ett avslut som inte vållade Amr Kaddoura några besvär. Överhuvudtaget hade Amr väldigt lite att stå i de 45 minuter han vaktade BoIS-buren.

Erik Pärsson gjorde sitt första mål efter sin återkomst
till BoIS. Foto: Ulf Bjarke.
Hans ersättare Svante Hildeman behövde inte heller anstränga sig utöver det vanliga. Men i den 69.e minuten stod han för räddningen som blev matchavgörande. Sumar Almadjed blev av med bollen strax utanför randigts straffområde och hux flux var Alex Mortensen i hemmalaget helt fri framför Hildeman. Men Svante reflexräddade avslutet. Kort därpå kontrade BoIS och Robin Hofsö löpte igenom ett vidöppet hemmaförsvar och placerade in 0-2. Matchen var avgjord.

Som nämnts tidigare borde randigt kanske ha gjort ett par mål till. Chanserna fanns. Kevin Jensen, Nicklas Nielsen och Robin Hofsö hade alla fina lägen, men utan att det resulterade.  Hemmalaget skapade nästan ingenting. Frånsett jättechansen som Svante Hildeman räddade var det påfallande uddlöst.

Matchfakta:  Kalmar FF - BoIS 0-2 (0-1). Målskyttar: 0-1, Erik Pärsson (6). 0-2, Robin Hofsö (71). Publik: -.

BoIS lag: Amr Kaddoura (Svante Hildeman, 46) - Hampus Ferhm (Dennis Olofsson, 46), Viktor Wihlstrand, Johan Rapp (Andreas Murbeck, 46), Alexander Tkacz (Jonathan Asp, 46) - Måns Ekvall (Passi Prudence, 65), Filip Ottosson (Sumar Almadjed, 65), Filip Olsson (Emil Jönsson, 65), - Kevin Jensen (Nicklas Nielsen, 65), Erik Pärsson (Robin Hofsö, 46), Oscar Petersson (Melker Heier, 65).