onsdag 21 oktober 2020

Nere på jorden igen efter förlust mot Lindome

För fjärde matchen i rad vikarierade Viktor
Wihlstrand som lagkapten. Foto: Nisse Nilsson.

Den åtta matcher långa förlustfria sviten bröts när BoIS tog emot gästande Lindome på onsdagskvällen. 1-2 slutade tillställningen sedan göteborgslaget avgjort i matchens slutskede.

Det täta spelschemat och de många skadorna tog omsider ut sin rätt. Efter åtta raka matcher utan förlust, och sju raka segrar, kom BoIS ner på jorden igen. Toppkonkurrenten Lindome passade på att haka på i serietoppen och är nu sex poäng efter vårt randiga lag.

Svartvitt började matchen i flygande fläng. Redan i den andra minuten kunde Kevin Jensen ha gjort 1-0 fri framför John Alvbåge i bortaburen. Men den sistnämnde räddade. Istället blev det Lindome som kom att ta ledningen. Patrick Nwadike gjorde ner en motståndare och domaren blåste straff; en straff som förvaltades väl av mittfältaren Eric Nohlgren. BoIS kom tillbaka omgående. I anfallsvåg efter anfallsvåg tryckte man ner gästerna på deras planhalva och skapade flera chanser. Kevin Jensen exempelvis avslutade i ett bra läge rakt på Lindomespelare, medan Oscar Petersson drog på ett vänsterskott som John Alvbåge räddade. I den 28:e minuten fick randigt utdelning. Sumar Almadjed tog sig in i straffområdet och spelade elegant fram till Kevin Jensen som satte 1-1.

BoIS fortsatte att föra spelet, men gästerna var inte ofarliga. En omställning i den 34:e minuten kunde ha resulterat när Gustav Hedlund kom fri i högerposition, men han lyckades inte överlista Philip Mårtensson. Strax innan halvtidsvilan hade Patrick Nwadike en nick i ett utmärkt läge efter hörna. John Alvbåge stod i vägen. Han räddade även när Passi Prudence tog sig fram på egen hand och avslutade från nära håll.

Efter paus orkade BoIS inte hålla i presspelet med samma intensitet som i den första halvleken. Lindome tog sig allt oftare högre upp på planen och etablerade flera anfall. BoIS förlorade skärpa och verkade tappa en del energi. Trots det hade Filip Olsson ett par fina skott utifrån.

I den 73:e minuten blev Robin Hofsö nedriven i gästernas straffområde, men domaren lät det passera. Lindome svarade med halvlekens hetaste chans när Gustav Hedlund kom helt fri i högerposition. Philip Mårtensson räddade. Fem minuter senare var det full kalabalik i Lindomes försvar efter en hörna och Patrick Nwadike kunde så när ha nickat in BoIS segermål. Istället blev han randigts otursgubbe då han, minuterna därpå, stod för en lös passning som ledde till att Robert Lipovac kunde avgöra för Lindome.

Patrick har varit fenomenal i stort sett hela säsongen ända tills det började surra allsvenska rykten om honom. Efter det har han stått för en del svajiga insatser. Det är bara att beklaga.

Matchfakta:  BoIS - Lindome GIF 1-2 (1-1). Målskyttar: 0-1, Eric Nohlgren (10). 1-1, Kevin Jensen (28). 1-2, Robert Lipovac (88). Publik: 50.

BoIS lag: Philip Mårtensson - Johan Rapp (Nicklas Nielsen, 89), Patrick Nwadike, Viktor Wihlstrand, Alexander Tkacz,  -  Passi Prudence (Emil Jönsson, 79) , Sumar Almadjed, Filip Olsson - Oscar Petersson, Robin Hofsö, Kevin Jensen.