söndag 6 september 2020

Vinst efter turligt mål

Det var det tionde mötet mellan Landskrona BoIS och FC Trollhättan som gick av stapeln på Landskrona IP på söndagen. Randigt hade aldrig tidigare förlorat mot västgötarna och skulle inte göra det denna gång heller. Filip Olsson avgjorde med ett distansskott i slutminuterna och BoIS vann med 1-0.
De första 45 minuterna hade randigt kontroll på läget och tryckte tillbaka gästerna på deras egen planhalva. Ändå var det relativt chansfattigt. Först i den 17:e minuten kom matchens första skott på mål sedan Jonathan Asp spelat in till Nicklas Nielsen i straffområdet. Nicklas fick dock inte till avslutet. Nästa chans hade Linus R Olsson via ett distansskott utifrån, som gick över, och precis innan paus sköt Nicklas Nielsen en frispark utanför målramen. Det var allt. Trollhättan hade endast sporadiska anfall som BoIS-försvaret enkelt tog udden av.
Ännu en frispark i ett farligt läge, just utanför västgötarnas straffområde, kom en kvart in i andra halvlek. Jonathan Asp fick till ett lurigt skott nere vid bortamålvakten Simon Forslunds vänstra hörn. Men denne räddade. På returen dök Passi Prudence upp och stötte in det man trodde var ledningen. Målet blev dock avblåst efter offside.
Filip Olsson blev matchvinnare mot Trollhättan. Här får han en
kram av Oscar Petersson. Foto: Nisse Nilsson
Nästa BoIS-chans hade Nicklas Nielsen som avancerade in i västgötarnas straffområde och hittade en lucka. Skottet gick utanför. Efter denna möjlighet var det som om BoIS offensiv kom av sig. Gästerna flyttade upp laget och tog över mer och mer. En kvart före ordinarie matchtids slut skapade de en chans som borde ha resulterat. Fri i vänsterposition sköt dock Albinot Rexhepi inte bättre än att Philip Mårtensson kunde rädda. Det började lukta 0-0.

Några få minuter innan slut löpte Filip Olsson in mot Trollhättans straffområde. Han hittade en lucka i försvaret och sköt. Bollen träffade backen Anders Mogren, bytte riktning och ställde Simon Forslund helt. 1-0 till BoIS således, något turligt. På övertid kunde Nicklas Nielsen ha satt tvåan, sedan Linus R Olsson frispelat honom. Men han fick en alltför dålig vinkel och målvakten kunde rädda.

Randigt hade en mittemellan dag på arbetet och gjorde väl inte någon av sina bättre matcher. Men tre poäng är tre poäng och eftersom Utsikten bara fick oavgjort ligger vi nu klart bättre till i jakten på kvalplatsen.

Matchfakta:  BoIS -  FC Trollhättan 1-0 (0-0). Målskytt: 1-0, Filip Olsson (87). Publik: -.

BoIS lag: Philip Mårtensson - Patrick Nwadike, Philip Andersson, Viktor Wihlstrand, Jonathan Asp (Alexander Tkacz, 77) - Passi Prudence (Oscar Petersson, 71), Filip Olsson, Sumar Almadjed (Måns Ekvall, 81), - Kevin Jensen (William Kvist, 71), Nicklas Nielsen, Linus R Olsson.