söndag 27 september 2020

Olsson & Olsson segerfixare mot Lunds BK

BoIS gästade Klostergårdens IP i Lund på söndagen. Det är en fotbollsplan som de brukar trivas på. Så även idag. När domaren blåste i sin pipa och matchens båda halvlekar avverkats kunde man konstatera att randigt vunnit med uddamålet, 1-2, efter mål av Filip Olsson och Linus R Olsson. Det var andra gången i år som dessa herrar blev matchvinnare.

Tillställningen inleddes trevande med ett visst övertag för BoIS. Men det resulterade inte i några målchanser. Istället var det Krubban som stod för matchens första farlighet när Engin Redjep i en omställning testade Philip Mårtensson i BoIS-buren. Mårtensson avvärjde.

Kevin Jensen stormar fram. Kanhända är han på väg
mot storformen igen? Foto: Nisse Nilsson.
BoIS första möjlighet kom efter dryga halvtimmen när Viktor Wihlstrand så när kunde stöta in bollen efter en hörna, men 0-1 skulle komma.  Bara minuten därpå startade Dennis Olofsson ett perfekt anfall från vänster. Han passade till en mötande William Kvist som i sin tur släppte ut bollen till en framstormande Kevin Jensen på högerkanten. Kevin stannade upp en smula, och snurrade på stället, innan han slog en passning till Filip Olsson som sprungit ifrån sin bevakning i vänsterposition och Filip placerade bollen utom räckhåll för Lunds BK:s målvakt. Det var ett vackert fotbollsmål.

0-2 kunde ha kommit bara några minuter senare. William Kvist hittade in till en centralt placerad Kevin Jensen i Krubbans straffområde, men därinne var det trångt och ont om utrymme, så Kevin fick inte till avslutet.

I andra halvlek slog BoIS vakt om sin ledning och lät Lunds BK stå för bollinnehavet. Det ledde till flera omställningar och kontringslägen. På en av dessa omställningar dribblade sig Filip Olsson fram genom Krubbans försvar. Han hade Linus R Olsson i ett utmärkt läge till vänster, men föredrog att skjuta själv. Skottet träffade en Lunds BK-back och studsade sedan ut till Linus R i alla fall. Han kunde sätta bollen i ett öppet mål. Det var avgjort och 0-2.

Att sedan Lunds BK kunde reducera i slutminuterna via backen Jesper Strid var av mindre betydelse. Laget hade svårt att skapa några riktiga lägen och BoIS tog en rättvis seger.

Många spelare gjorde det bra i randigt, men BoIS-bloggen vill speciellt framhålla Passi Prudence och Kevin Jensen. Prudence för att han hela tiden låg rätt i sin defensiva mittfältsposition och effektivt skar av Krubbans passningsvägar. Kevin för att man åter kunde skönja glimtar av den form han hade i fjol. Det var mycket spring då i benen från Billeberga. Låt oss hoppas att han hittar dit igen. Det vore perfekt inför seriens slutspurt.

Matchfakta:  Lunds BK - BoIS 1-2 (0-1). Målskyttar: 0-1, Filip Olsson (34). 0-2, Linus R Olsson (71). 1-2, Jesper Strid (87). Publik: -.

BoIS lag: Philip Mårtensson - Dennis Olofsson (Patrick Nwadike, 58) Viktor Wihlstrand, Philip Andersson, Jonathan Asp,  - Passi Prudence, Filip Olsson (Oscar Petersson, 86), Sumar Almadjed (Måns Ekvall, 59), - Kevin Jensen, Linus R Olsson, William Kvist (Nicklas Nielsen, 61).