lördag 12 september 2020

Håglöst i Göteborg

Det saknades vilja att segra. Så enkelt skulle man kunna sammanfatta Landskrona BoIS insats på Valhalla IP i Göteborg på lördagseftermiddagen. Istället vann hemmalaget Qviding med 1-0 efter ett försvarsmisstag av Patrick Nwadike i första halvlek.
- Vi är fortfarande kvar på bussen, sa Linus R Olsson i intervjun i halvtidspausen. Detta efter en första halvlek där BoIS gett ett blekt och oinspirerat intryck.

Enligt BoIS-bloggens matchanteckningar hade randigt inte en enda ordentlig målchans på hela första halvlek. Det var svagt. Hemmalaget däremot hade flera. Segermålet kom i den 22:a minuten när Daniel Hermansson höll sig framme sedan Patrick Nwadike misslyckats med att nicka undan ett inlägg. Knappt tio minuter senare kunde det ha blivit 2-0, men Filip Olsson lyckades avstyra den snabba omställningen från Qviding i sista stund.

Kanske skulle BoIS ha fått straff när Patrick Nwadike dribblade sig in från högerkanten i den 33:e minuten. Han fälldes, som det verkade innanför straffområdet, men domaren blåste bara för frispark. En frispark som Alexander Tkacz förvaltade illa.

Han har varit BoIS genomgående bäste spelare hela
säsongen, men i matchen mot Qviding blev Patrick Nwadike
lagets olycksfågel. Foto: Nisse Nilsson.
Efter halvlek blev det bättre fart på randigt. Men fortfarande var det på tok för tamt framför mål. Närmast en kvittering var Linus R Olsson som hade ett ypperligt läge centralt, strax utanför straffområdet. Han fick på ett välriktat skott som dock hemmamålvakten räddade. Några farliga frisparkslägen skaffade BoIS sig dessutom. Men varken Nicklas Nielsen eller Jonathan Asp hade tagit skärpan med sig till Göteborg. Det ville sig inte.

Att förlora är aldrig kul, men extra surt är det förstås att förlora mot ett lag som man är bättre än. Bottenlaget Qviding borde BoIS ha kunnat besegra. Fast fotboll är ett viljespel. Hemmalaget jobbade och slet, medan randigt inte alls förmådde att plocka fram de rätta kämpatakterna. Sedan hjälpte det inte att man hade bollen och spelet. Det var ingen som gick in och smällde på i straffområdet. Ingen Robin Hofsö.

Matchfakta:  Qviding FIF - BoIS 1-0 (1-0). Målskytt: 1-0, Daniel Hermansson  (22). Publik: ej angiven.

BoIS lag: Philip Mårtensson - Patrick Nwadike, Philip Andersson, Viktor Wihlstrand, Alexander Tkacz (Jonathan Asp, 74) - Måns Ekvall, (Passi Prudence, 46) Filip Olsson, Sumar Almadjed, - Kevin Jensen (William Kvist 74), Nicklas Nielsen, Linus R Olsson.