onsdag 2 september 2020

Bra spel, men bara oavgjort mot Utsikten

Det märktes att mycket stod på spel i matchen på Ruddalen mellan Utsikten och BoIS. Hemmalaget smällde på i varenda närkamp och de gula korten haglade. Sett till spel och målchanser borde randigt ha vunnit, men vårt lag fick nöja sig med oavgjort, 1-1.
Ja, då har man sett Division 1 Södras tradigaste gäng. Utsikten från Göteborg, anförda av tränaren Bosko Orovic. Vilken slags taggtråd de hade käkat innan matchen har jag ingen aning om. Men taggtråd måste det ha varit, för maken till övertänt lag har jag inte sett på länge. Det störde något enormt att man skulle behöva se den här matchen framför skärmen. Jag skulle verkligen ha velat vara på plats för att vädra mitt missnöje både mot hemmalag och domare.
Nicklas Nielsen stod för BoIS kvittering mot Utsikten.
Redan i den 4:e minuten fick Utsikten en tveksam straff sedan Philip Andersson fått bollen på handen. (Märk väl; fått bollen på handen! Alla straffar numera när bollen bara träffar handen är ett otyg.) Hemmalagets Alexander Angelin slog en illa placerad straff som Philip Mårtensson räddade, men inte bättre än att Utsiktenspelaren därefter kunde slå in returen.

Återstoden av halvleken var ganska händelselös. De få chanser som skapades stod BoIS för. I den 24:e minuten slog Patrick Nwadike en fin passning från höger till Linus R Olsson inne i straffområdet, men Linus fick hela foten under bollen och sköt över. Strax innan halvlek revanscherade Olsson sig via en läcker genomskärare till Nicklas Nielsen som blev sopren framför Axel Wibrån i Utsiktens mål, men denne räddade.

I andra halvlek växte BoIS ytterligare. Efter blott en minut slog Viktor Wihlstrand en lång härlig boll från egen planhalva till Nicklas Nielsen som elegant fick bollen under kontroll inne i Utsiktens straffområde. Nicklas fick på en halvträff som letade sig in i motståndarmålet. Det var 1-1.

Nielsen hade sedermera ytterligare ett bra läge när Sumar Almadjed frispelade honom i högerposition, men vinkeln var väl inte den bästa, så Wibrån räddade. Däremot kunde Nicklas mycket väl ha fått en straff när han i den 64:e minuten blev upphakad av en Utsiktenförsvarare. Kanske skulle han ha fallit för att förstärka tilltaget, eftersom domaren inte verkade ha sett vad som skedde.

Efter en hel halvlek där hemmalaget inte skapade ett smack framåt - de hade fokus på domargnäll och efterslängar  - hade inhoppande Oscar Petersson på övertid ett ypperligt läge att frispela Linus R Olsson. Peterssons passning blev emellertid för hård, så möjligheten rann ut i sanden.

Innan matchen var BoIS-bloggen nöjd med oavgjort mot topplaget Utsikten. Men efter randigts starka andra halvlek känns det irriterande att det inte blev en seger.

Matchfakta:  Utsikten -  BoIS 1-1 (1-0). Målskyttar: 1-0, Alexander Angelin (4). 1-1, Nicklas Nielsen (47). Publik: 45.

BoIS lag: Philip Mårtensson - Patrick Nwadike, Philip Andersson, Viktor Wihlstrand, Alexander Tkacz - Måns Ekvall, Filip Olsson, Sumar Almadjed (Passi Prudence, 74), - Dennis Olofsson (Kevin Jensen, 64), Nicklas Nielsen (Oscar Petersson, 74), Linus R Olsson.