lördag 19 september 2020

BoIS körde fast i trist 0-0-match

Det var inte mycket som Philip Mårtensson hade
att göra i matchen mot Utsikten. Foto: Nisse Nilsson.

Köttmuren från Göteborg, Utsiktens BK, stod emot BoIS alla anfallsförsök och kunde ta med sig ett 0-0-resultat från mötet i Divison 1 Södra på lördagen. Resultatet innebär att Utsikten behåller andraplatsen i tabelltoppen.

Ett tråkigt fotbollsår - det tristaste i mannaminne. Kan det bli tristare? Ja, det kan det. Släpp bara ut Utsikten på en fotbollsplan så får ni se. Göteborgslaget placerade AB Linjebuss alla gamla bussar strax utanför det egna straffområdet från matchminut ett och hade, som det verkade, inte minsta lilla ambition att själva försöka anfalla. Det är den sortens fotboll som brukar leda till burop och okvädingsord från läktarna. Men nu, i avsaknad av åskådare, kan man komma undan med sådant spel, utan att något särskilt händer och dessutom ta poäng. Det känns för bedrövligt.


Randigts kompakta spelövertag borde förstås ha lett till fler chanser och slutligen ett mål. Men å andra sidan är det tämligen hopplöst att möta lag som bara backar hem och konstant ställer samtliga elva spelare bakom bollen. Vad som dock förvånade är att BoIS, när laget väl började köra fast, inte företog några byten. I en match där det verkligen behövdes göra något för att förändra matchbilden valde alltså Billy Magnusson att inte agera. Det var egendomligt.


BoIS drog på sig ett par varningar som var olyckliga. Både Patrick Nwadike och Filip Olsson är avstängda i nästa omgång då randigt ställs mot Tvååker på bortaplan. Då måste anfallet vakna till liv igen. Annars kan vi glömma kvalspel.

 

Matchfakta:  BoIS - Utsiktens BK 0-0. Publik: -.


BoIS lag: Philip Mårtensson - Dennis Olofsson, Patrick Nwadike, Philip Andersson, Jonathan Asp,  - Passi Prudence, Filip Olsson, Sumar Almadjed, - Kevin Jensen, Nicklas Nielsen, Linus R Olsson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar