lördag 22 augusti 2020

Med mycket möda, 2-2 i Trollhättan

Efter den inställda matchen mot Lindome häromsistens var det dags för Landskrona BoIS att ta sig an FC Trollhättan på bortaplan. Det slutade med ett 2-2-resultat och randigt kunde ta med sig en poäng hem till Skåne.

Tio minuter in i matchen öppnade sig himlens alla skyar över Västergötland när ett häftigt regn- och åskväder drog in. Det innebar att domaren blåste av spelet. Skönt nog dröjde det dock inte länge innan ovädret avtog och matchen kunde blåsas igång igen. (Fast man kunde inte låta bli att fundera på vad det här är för slags säsong egentligen. Publikfria matcher, covid-19-inställt och nu tordönsavbrott. Jösses!)
Efter knappa tjugo minuter fick randigt straff efter en hands på en spelare i hemmalaget. Jonathan Asp placerade bollen nere vid Trollhättans målvakts högra stolpe.
Sedan var det Trollhättan för hela slanten och Philip Mårtensson i BoIS mål storspelade. Riktigt nära 1-1 var det i den 42:a minuten när Jonas Emanuelsson i hemmalaget frispelades i straffområdet, men på något fenomenalt sätt lyckades Mårtensson tippa det tunga skottet över sin ribba. Han stod även för en kanonräddning i den 50:e minuten när en spelare i Trollhättan så när nickade in 1-1.

Likväl skulle kvitteringen komma. Tio minuter in i andra halvlek fick Richard Cindric ostörd avancera in på BoIS planhalva. Strax utanför straffområdet drog han på ett skott utom räckhåll för Mårtensson.

BoIS replikerade snabbt. Jonathan Asp slog en väl avvägd hörna som Patrick Nwadike nickade in.
Hemmalaget kom emellertid tillbaka ännu en gång. Backen Fredrik Sundström kunde frispelad framför BoIS-målvakten nicka in slutresultatet 2-2.

Patrick Nwadike svarade för ett av BoIS mål mot Trollhättan.
Oavgjort får randigt trots allt vara nöjda med. Sett till spelet och alla målchanserna låg Trollhättan närmast en seger. Förutan Philip Mårtenssons utmärkta målvaktsspel hade det knappast blivit poäng. I BoIS var även Patrick Nwadike till sin fördel, medan mittfältet hade förvånansvärt svårt att ta tag i spelet. Sumar Almadjeds kreativitet saknades.

För första gången det här spelåret fick BoIS spela en tävlingsmatch inför åskådare. Sakta sakta börjar fotbollen återgå till sitt normaltillstånd. Ändå frågar man sig; hinner det bli matcher utan publik-
restriktioner innan säsongen är över?

Matchfakta:  FC Trollhättan - BoIS 2-2 (0-1). Målskytt: 0-1, Jonathan Asp (19). 1-1, Richard Cindric (56). 1-2, Patrick Nwadike (63). 2-2, Fredrik Sundström (69). Publik: 50.

BoIS lag: Philip Mårtensson -  Patrick Nwadike, Philip Andersson, Viktor Wihlstrand, Jonathan Asp - Måns Ekvall (Passi Prudence, 60), Filip Olsson, Oscar Petersson -  Kevin Jensen (Hampus Ferhm, 88), Nicklas Nielsen, Linus R Olsson (Dennis Olofsson, 69).