lördag 11 juli 2020

Stabil seger i Motala

BoIS tog sig samman efter försvarshaveriet förra helgen och besegrade östgötalaget Motala AIF FK med klara 1-3 i lördagens seriematch i Division 1 Södra. Randigt avancerar därmed till tredje plats i tabellen två poäng efter ledande Lunds BK.

Målvakten Philip Mårtensson fick chansen från start i mötet mot Motala. Men några prov sattes han knappast på. Det skulle dröja till den 80:e minuten innan han överhuvudtaget fick göra en räddning. BoIS försvar dominerade totalt och manövrerade enkelt ut hemmalagets anfall innan de ens kom till avslut.
I första halvleks inledning kunde det dock ha blivit 1-0 när Markus Uppling rann igenom efter en omställning. Men hans skott gick utanför.  Efter det rullade BoIS-maskineriet sakta men säkert igång.

Alexander Tkacz tog sig fram till ett bra läge på vänsterkanten, men sköt över. Även Linus R Olsson provade skottlyckan utan att det resulterade. Men i den 35:e minuten blev det utdelning.
Alexander Tkacz slog en väl avvägd hörna som backbjässen Viktor Wihlstrand mötte perfekt med skallen. Det var 0-1. Blott fem minuter därpå tog sig Patrick Nwadike fram på högerkanten. Hans inspel möttes av Filip Olsson som drog på ett distinkt skott som skytteligaledaren Linus R Olsson styrde i mål.

BoIS gick alltså till halvtidsvila med en rättvis ledning och i andra halvek kontrollerade laget tillställningen fullständigt. Visserligen tilläts Motala ha mycket boll, men - som jag varit inne på tidigare - deras anfallsförsök ledde ingenstans.

I den 70:e minuten kontrade randigt och Filip Olsson frispelade Hampus Ferhm, men denne avslutade i stolpen. Ett BoIS-mål till kom emellertid några minuter före slutsignalen när inhopparen Dennis Olofsson höll sig framme och snappade upp en slarvig frispark från hemmalaget.

Målvakten Philip Mårtensson skulle kanske ha kunnat hålla sin nolla i sin seriedebut för BoIS. Dessvärre ville dock Jesper Merbom Adolfsson i Motala annorlunda och på övertid fastställde han matchens slutresultat, 1-3, via en skarvning efter en hörna.

Dagens Landskrona BoIS såg ånyo ut som ett lag för seriens toppskikt. Philip Andersson och Viktor Wihlstrand agerade lugnt och koncentrerat i försvaret och mittfältet skötte spelet utan boll betydligt bättre än förra matchen. Utmärkta insatser även från Patrick Nwadike (som allltid är bra) och Filip Olsson. Filip kommer allra oftast till sin rätt när det finns ytor som han kan nyttja. Linus R Olsson måste också nämnas. Mål för femte matchen i rad. Det är ju makalöst. Har han någonsin varit bättre?

Matchfakta:  Motala AIF FK - BoIS 1-3 (0-2). Målskytt: 0-1, Viktor Wihlstrand (35). 0-2, Linus R Olsson (40). 0-3, Dennis Olofsson (87). 1-3, Jesper Merbom Adolfsson (90+3). Publik: -.

BoIS lag: Philip Mårtensson -  Patrick Nwadike, Philip Andersson, Viktor Wihlstrand, Alexander Tkacz (Jonathan Asp, 69) - Passi Prudence (Måns Ekvall, 60), Filip Olsson, Sumar Almadjed  - Hampus Ferhm (Dennis Olofsson, 78), Nicklas Nielsen (Robin Hofsö, 60), Linus R Olsson.