onsdag 15 juli 2020

Sent segermål av Nicklas Nielsen gav BoIS tre viktiga poäng

Gubben i lådan, Nicklas Nielsen, byttes in i den 65:e minuten i randigts hemmamatch mot Qviding. Kvarten senare gjorde han 1-0 och BoIS kunde ta en rättvis seger. Det var dock en seger som satt långt inne.
Det händer någon gång varje fotbollssäsong att den där matchen kommer när bollskrället inte vill passera mållinjen. Det kändes som om den matchen spelades på IP den här onsdagskvällen. BoIS hade kommandot från första minuten och skapade mängder med chanser. Men det ville sig inte framför mål.

Linus R Olsson sköt en straff redan i den nionde minuten som Qvidings storspelande målvakt, Marcus Alexandersson, räddade. På returen prickade Jonathan Asp stolpen. Det satte tonen.
Efter det följde ett kompakt tryck från BoIS med mängder av sumpade målchanser.

Nicklas Nielsen ger segerintervju.
Viktor Wihlstrand hade en fin nick. En försvarare räddade på mållinjen. Robin Hofsö nickade. Utanför. Dennis Olofsson blev frispelad av Patrick Nwadike, men sköt sidan om målet. Linus R Olsson fick ett läge till höger i straffområdet, men Marcus Alexandersson räddade. Måns Ekvall fick till ett avslut. Ja, så där höll det på. Chans på chans på chans.

I andra halvlek var det samma visa. Filip Olsson fick i väg ett högerskott, men bollen träffade stolpen. Dennis Olofsson drog på med vänstern. Utanför. Inhopparen Hampus Ferhm blev tjusigt frispelad av Filip Olsson, men träffade inte mål.

Det började lukta 0-0. Men så kom han in, Nicklas Nielsen - killen som trotsar läkarvetenskapen - och han avgjorde naturligtvis. Jonathan Asp slog en hörna från vänster. Nicklas löpte sig fri och nickade in segermålet. Att kalla det rättvist är nästan en underdrift.

Det var verkligen ett genidrag av BoIS-styret att efter nio långa år våga satsa på Nicklas igen, trots skadehistoriken. Han har precis det målsinne som behövs mot svårdyrkade motståndarförsvar.

Matchfakta:  BoIS - Qviding FIF 1-0 (0-0). Målskytt: 1-0, Nicklas Nielsen (81). Publik: -.

BoIS lag: Philip Mårtensson -  Patrick Nwadike, Philip Andersson, Viktor Wihlstrand, Jonathan Asp - Måns Ekvall, Filip Olsson, Sumar Almadjed (Passi Prudence, 36)  - Dennis Olofsson (Hampus Ferhm, 65), Robin Hofsö (Nicklas Nielsen, 65), Linus R Olsson (Alexander Tkacz, 88).