onsdag 17 juni 2020

Drömfrispark avgjorde mot Eskilsminne

Nicklas Nielsens makalösa återkomst till elitfotbollen är som taget ur en roman.  I kväll fortsatte sagan då han blev matchvinnare i BoIS 1-0-triumf mot skånekollegerna Eskilsminne.

Årets första hemmamatch i serien bjöd på fint sommarväder. Men eftersom det råder publikförbud fick man fortsätta att se på fotboll framför skärmen. Det är beklagligt förstås, men nu är det som det är så länge coronasmittan är i omlopp.

BoIS började matchen tamt. Den första kvarten stack gästerna från Helsingborg upp flera gånger. Men riktigt farligt blev det inte framför Calle Lindell i BoIS-buren. Matchens första heta målchans stod istället Patrick Nwadike för när han i den 14:e minuten slängde iväg en bakåtnick som tog i ribban. Patrick höll sig även framme några minuter senare med ytterligare en nick. Denna gång gick bollen över.

En dryg halvtimme in i matchen blev Sumar Almadjed upphakad en bit utanför Eskilsminnes straffområde. Det blev frispark och fram stegade Nicklas Nielsen som med ett vidunderligt skott  knorrade in 1-0 i det vänstra krysset. Det var matchens prestation.

Därefter lossnade spelet för randigt som äntligen kunde spela ut. Tio minuter in i den andra halvleken osade det katt flera gånger hos Pontus Löfvenmark i Eskilsminnes mål. Alexander Tkacz hade ett fint skottläge, men sköt utanför. Patrick Nwadike sprang igenom på högerkanten, men inga BoISare hann fram till bollen på hans inspel. Ögonblicket därefter kom Linus R Olsson loss i vänsterposition, men han sköt i burgaveln. Det kändes som om 2-0 skulle komma när som helst, men så blev det inte. BoIS skapade dock en riktigt stor chans till i matchens slutskede när Hampus Ferhm löpte sig fri i djupled, men försmädligt nog tog hans skott i stolpen.

Under slutfasen tilläts Eskilsminne ta över spelet, fast utan att sätta Calle Lindell på några större prov. 1-0-segern var hur rättvis som helst.

- Jag är jätteglad för att vi har fyra poäng efter de två första matcherna, sa BoIS tränare Billy Magnusson i en segerintervju efter matchen.

Matchfakta:  BoIS - Eskilsminne IF 1-0 (1-0). Målskytt: 1-0, Nicklas Nielsen (35). Publik: -.

BoIS lag: Calle Lindell -  Patrick Nwadike, Philip Andersson, Viktor Wihlstrand,  Alexander Tkacz. (Jonathan Asp, 79) - Måns Ekvall, Emil Jönsson (Passi Prudence, 79), Sumar Almadjed - Kevin Jensen, Nicklas Nielsen (Robin Hofsö, 66), Linus R Olsson (Hampus Ferhm, 69).