söndag 6 oktober 2019

Tungt poängtapp i Skövde, men kvalet är nära


BoIS hade segern som i en liten ask, men Skövde lyckades utjämna i den fjärde övertidsminuten. 1-1 slutade matchen. Det innebär att randigt har ett fempoängsavstånd ner till jagande seriekonkurrenter. När fyra omgångar återstår är möjligheterna till kval alltså fortsatt stora.

Det är klart att det är irriterande att tappa en seger i slutsekunderna. Särskilt när man är det bättre laget. Men med lite distans till poängtappet tror jag att Billy Magnusson och spelarna ändå kan vara ganska nöjda. En pinne borta mot toppstridande Skövde är inte fy skam.

I första halvlek inledde BoIS piggt. Sumar Almadjed och Måns Ekvall ägde mittfältet och randigt låg på för ett ledningsmål. Det kom i den 36:e minuten. Linus R Olsson tog sig förbi sin back på vänsterkanten och spelade in bollen till Robin Hofsö som styrde in 0-1. Därefter borde BoIS ha punkterat matchen. I den andra halvleken hade exempelvis Robin Hofsö ett fint volleyskott som Skövdes målvakt räddade och Måns Ekvall nickade i ribban. Hemmalaget var uddlösa.

Skövde chansade dock den sista kvarten när de lyfte upp mycket folk i straffområdet och matade inlägg. Det gav resultat när Andreas Uusitalo nickade in kvitteringen. Hur domaren lyckades hitta över fyra övertidsminuter är emellertid ett mysterium. Det förekom inga längre spelavbrott.

Extra duktiga i dagens BoIS var Patrick Nwadike (som vikarierande vänsterback), Sumar Almadjed och Måns Ekvall. Däremot kom inte Granit Stagova upp i den standard man har vant sig vid.

Matchfakta: Skövde AIK - BoIS 1-1 (0-1). Målskyttar: 0-1, Robin Hofsö (36). 1-1, Andreas Uusitalo (90+4). Publik: 455.

BoIS lag: Amr Kaddoura -  Dennis Olofsson, Philip Andersson, Viktor Wihlstrand, Patrick Nwadike  - Måns Ekvall, Granit Stagova (Filip Olsson, 71), Sumar Almadjed - Kevin Jensen (Jacob Ondrejka, 90), Robin Hofsö, Linus R Olsson (Alexander Tkacz, 82).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar