söndag 20 oktober 2019

BoIS på väg mot kval efter 2-0 mot Eskilsminne

En stabil 2-0-seger i derbyt mot Eskilsminne gör att BoIS behåller avståndet på fem poäng till Utsikten på tredje plats i Division 1 Södra. Det är nu bara två omgångar kvar av serien och det ska till en genomklappning för att kvalplatsen ska rinna randigt ur händerna - och fötterna.

Eskilsminne har knappast varit en drömmotståndare för BoIS. Sedan premiärmötet 2015 hade de gulblå från Helsingborg aldrig förlorat en seriematch mot våra randiga favoriter, så det var alltså på tiden att visa var fotbollsskåpet skulle stå.

Matchens första halvlek var jämn med ett visst övertag för BoIS. Ledningsmålet föll minuten innan paus sedan Eskilsminnes back Jonatan Persson lyckades nickskarva Dennis Olofssons försök till genomskärare, så att bollen hamnade rakt framför fötterna på Robin Hofsö. Den sistnämnde var kall och placerade in 1-0.

Randigt segerjubel efter 2-0 mot Eskilsminne.
Eskilsminne kom ut som ett ännu bättre lag i den andra halvleken och tog över mer och mer av spelet, medan BoIS föll ner på egen planhalva. I den 57:e minuten fick bortalagets Jesper Larsson en perfekt träff med ett skott strax utanför randigts straffområde, men Amr Kaddoura svarade med matchens svettigaste räddning. Det började osa katt. Tio minuter före ordinarie matchtids slut - efter en längre period av dominans av de gulblå - hittade dock Sumar Almadjed Dennis Olofsson med en djupledspassning. Pontus Löfvenmark i Eskilsmålet räddade, men bollen studsade tillbaka till Dennis som fann en framstormande Kevin Jensen och han tryckte dit 2-0. Matchen var punkterad.

Sumar Almadjed fick pris som BoIS bäste spelare. Det var ett klokt val. Almadjed styrde mittfältet - särskilt i första halvlek - och slog inte en passning fel på hela matchen. Prickfria insatser även av Philip Andersson och Kevin Jensen. Den sistnämnde är inne i sitt livs fotbollsstim just nu. Sju mål på de åtta senaste matcherna är ett strålande facit.

Matchfakta: BoIS - Eskilsminne 2-0 (1-0). Målskyttar: 1-0, Robin Hofsö (44). 2-0, Kevin Jensen (81). Publik: 2 231.

BoIS lag: Amr Kaddoura -  Dennis Olofsson, Philip Andersson, Viktor Wihlstrand, Jonathan Asp - Måns Ekvall (Patrick Nwadike, 89), Filip Olsson (Granit Stagova, 46), Sumar Almadjed - Kevin Jensen, Robin Hofsö, Linus R Olsson (Alexander Tkacz, 72).