måndag 30 september 2019

Kevin Jensen sänkte Torn

Kevin Jensen var namnet för dagen när BoIS enkelt avfärdade Torns IF i en 3-0-triumf på söndagen. Två mål blev det för Kevin, varav det sista var fotbollskonst av den högre skolan.

Det var inget snack om saken. Redan i matchinledningen syntes det tydligt att randigt var numret för stort för de brandgula från Stångby. I den tolfte minuten slog Sumar Almadjed en löpboll på Robin Hofsö som krockade med Torns målvakt. Bollen rullade över till Kevin Jensen som gjorde 1-0. Arga Tornspelare ville ha frispark för ruff på deras målvakt, men var det så skulle man lika gärna ha kunnat blåsa straff för BoIS. Hofsö tacklades i kollisionsögonblicket av en Tornförsvarare.

I slutet av halvleken kombinerade Kevin Jensen med Robin Hofsö vid mittlinjens högerkant. Kevin löpte loss och tunnlade två backar innan han sköt 2-0-målet till höger om inbytte Felix Jakobsson i Torns mål. Det var makalöst tjusigt och årets mål så här långt på Landskrona IP.

Efter halvtidsvilan fick Torn ett skenbart spelövertag då BoIS sjönk tillbaka på egen planhalva och försvarade sin ledning. Några farligheter åstadkom Stångbylaget dock inte. Istället var det Philip Andersson som på nick punkterade matchen efter en hörna av Jesper Lernesjö. (Lernesjö som kommit in som vänsterback sedan Jonathan Asp tvingats utgå efter en skada).

Matchens man var förstås Kevin Jensen. Jösses, vad den killen har vuxit under hösten! Idag gjorde han nästan allting rätt. Annars beröm åt hela laget. Klacken - eller klackarna, för det fanns ju en på sittplats också - ska även ha en eloge.

Nu har vi kommit ett steg närmare kvalplatsen.

Matchfakta: BoIS - Torns IF 3-0 (2-0). Målskyttar: 1-0, Kevin Jensen (11). 2-0, Kevin Jensen (44). 3-0, Philip Andersson (71). Publik: 2 044.

BoIS lag: Amr Kaddoura -  Dennis Olofsson, Philip Andersson, Viktor Wihlstrand, Jonathan Asp (Jesper Lernesjö, 35)  - Måns Ekvall, Granit Stagova (Filip Olsson, 77), Sumar Almadjed - Kevin Jensen, Robin Hofsö, Linus R Olsson (Alexander Tkacz, 69).