lördag 29 juni 2019

Seger i seg tillställning

Efter sju matcher utan seger vände det äntligen för BoIS. Göteborgslaget Utsikten kom på besök och besegrades med 1-0. Avgörandet kom tidigt i matchen efter ett självmål.

Det var varmt på Landskrona IP på lördagen. Riktigt varmt. Kanhända var det också anledningen till att endast 1 187 personer hade mött upp för att se hemmalaget ta sig an svårspelade Utsikten. Tyvärr får man väl erkänna att de som valde att stanna hemma absolut inte fick någon anledning att ångra sig. Matchen var nämligen slätstruken.

Äntligen en seger!
Redan i den sjunde minuten kom avgörandet. Vänsterbacken Jonathan Asp slog ett inlägg från sin kant som träffade en spelare i Utsikten och skruvade sig i mål. För en gångs skull, får man väl tillägga, hade BoIS Fru Fortuna på sin sida.

Var matchen en gäspning i den första halvleken blev den direkt sömnig i den andra. Randigt kröp ner på egen planhalva och försvarade sin ledning, medan Utsikten låg på. Men några direkta farligheter lyckades de inte skapa, så BoIS höll undan och vann.

Ska några spelare framhållas i randigt denna match får det bli försvararna Jonathan Asp, Philip Andersson och Patrick Nwadike. Hur BoIS kunde få för sig att låna ut den sistnämnde till Prespa Birlik i början av säsongen är ett mysterium. Nwadike gjorde ännu en gång en helt felfri insats.

Matchfakta: BoIS - Utsiktens BK  1-0 (1-0). Målskytt: 1-0,  Självmål (7). Publik: 1 187.

BoIS lag: Amr Kaddoura - Dennis Olofsson, Philip Andersson, Patrick Nwadike, Jonathan Asp,  -Måns Ekvall, Sumar Almadjed (Jakob Andersson, 69),  Filip Olsson (Granit Stagova, 76) -  Jacob Ondrejka, Robin Hofsö (Jesper Lernesjö, 80), Linus R Olsson.