söndag 9 juni 2019

Gåtan Robin Hofsö


0-3 i baken mot Ljungskile innebar tredje raken förlusten och man börjar förstås fundera på vad det är som fallerar i BoIS.

Att det tidigare så vattentäta försvaret börjat läcka beror naturligtvis på Philip Anderssons skada. På de sju första matcherna, då Philip var med, släppte BoIS bara in ett mål. Efter Philles skada har man på fem matcher släppt in hela nio. Eftersom Viktor Wihlstrand blev utvisad mot Ljungskile och kommer att vara avstängd när serieledarna Skövde gästar IP nästa helg får randigt spela med ett helt nytt mittbackspar. Det lär bli den orutinerade duon Luka Petrovic och Patrick Nwadike. Jag hoppas förstås att killarna får till det, men känner att det kan bli tufft. Med lagets två ledargestalter utanför startelvan måste det till en mental resning utöver det vanliga för att det ska bli poäng.

Vid sidan av försvarsproblemen är BoIS akilleshäl just nu det offensiva spelet. Ute på planen fungerar det tillfredsställande, men när bollen ska in i holken är det som förgjort. Det sumpas kopiöst mycket. Och lag som inte kan göra mål förlorar förr eller senare tron på den egna förmågan. Det sätter sig i bakhuvudet.

När det gäller anfallsbekymren kan jag inte heller låta bli att fundera på varför det inte lossnat för Robin Hofsö. Han gjorde som bekant 19 mål för Eskilsminne i Division 1 i fjol, vilket onekligen skänkte förhoppningar. Men kanske har BoIS ledning och vi supportar lurat oss själva. Robin har nämligen aldrig riktigt lyckats i randigt. Innan hann försvann till Wormo och Eskilsminne blev det bara två mål på 30 seriematcher.  Det är på den nivån han presterar nu. Jag har börjat tro att det händer något när ”Hoffa” drar på sig den randiga tröjan, något som gör att det låser sig. Kanske känner han en press, något som definitivt inte finns på Harlyckan där man vanligtvis spelar inför 200-300 åskådare. Kanhända var det även så att Robin och förre anfallskollegan Emil Åberg i Eskilsminne passade väldigt bra ihop. (Inte heller Åberg har haft någon lysande säsong så här långt.) Det kan förstås också vara så att Hofsö används på fel sätt i BoIS när han får slita ensam på topp.

Hittills i år har vi inte fått se Robin näta på IP. (De två mål han gjort har kommit på bortaplan.)  Vågar man hoppas på en islossning mot Skövde? Det hade varit underbart. Jag skulle verkligen unna honom det som tack för allt uppoffrande slit han står för under matcherna.

BoIS - Eskilsminne i november 2015. Robin Hofsö
möter laget han kommer att spela i drygt ett år senare.
Foto: Ulf Bjarke.
Kom igen, BoIS! Mot Skövde måste vi resa oss och visa var skåpet ska stå.

Robin Hofsös match- och målstatistik 2012-2019 (Antal matcher först, sedan antal mål)

2012: BoIS 7/1
2013: BoIS 5/0
2014: BoIS 10/1
2015: Höganäs 22/10  - BoIS 8/0
2016: Wormo 8/9
2017: Eskilsminne 23/8
2018: Eskilsminne 27/19
2019: BoIS 11/2

Källa: svenskfotboll.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar