lördag 11 maj 2019

Säker 2-0-seger i derbyt


Det tog sin tid, men efter den andra halvlekens forcering lyckades BoIS omsider få hål på Lunds BK. Detta sedan inhopparen Kevin Jensen avgjort med en lobb. Matchens slutresultat, 2-0, fastställde Dennis Olofsson på straff.

Den historiska segersviten mot kusinerna från Lund håller i sig. För åttonde gången möttes BoIS och Krubban i en seriematch I Landskrona och för åttonde gången vann randigt.  Det var dock en seger som på intet vis var självskriven.  Efter en fin inledning tappade BoIS tempot i spelet och Lunds BK tilläts sticka upp. Det höll så när på att ge utdelning, men Amr Kaddoura i hemmamålet stod för ett par härliga räddningar och i paus var det 0-0. 
Dennis Olofsson och Kevin Jensen, matchens målskyttar, i
ett BoIS-anfall i andra halvek.

Efter halvtidsvilan blev det bättre fart på randigt och Lund trycktes längre och längre tillbaka. Tio minuter innan ordinarie matchtids slut lyckades Kevin Jensen få till ett lobbskott som via en Krubbanspelare gick över di gules målvakt Marcus Norman och äntligen var det 1-0.

Strax därpå blev det dock smolk i den randiga glädjebägaren när lagkapten Philip Andersson skadade sig och blev utburen på bår. (Rapporter efter matchen verkar tyda på att det rör sig om en uttänjning av en muskel.)

På övertid var Krubban tröttkört. Förre BoISaren Martin Rudolfsson var för sen i en tackling och träffade kvicke Jacob Ondrejkas ben istället för bollen. Det blev straff och denna satte Dennis Olofsson.

Sju omgångar in i Division 1 Södra är randigt ännu obesegrade och skuggar Utsikten i tabelltoppen. Fotbollen som spelas är kanske inte den tjusigaste här i världen, men den är ruskigt effektiv. Ett enda insläppt mål är imponerande. Nu håller man bara tummarna för att det inte ska vara något allvarligt med Philip Andersson.

Matchfakta: BoIS - Lunds BK 2-0 (0-0). Målskyttar: 1-0, Kevin Jensen (79). 2-0, Dennis Olofsson (90+1). Publik: 1 689.

BoIS lag: Amr Kaddoura - Dennis Olofsson, Viktor Wihlstrand, Philip Andersson (Kofi Yeboah, 85), Jesper Lernesjö  - Måns Ekvall, Igor Arsenijevic, Sumar Almadjed (Filip Olsson, 24) - Jakob Andersson (Kevin Jensen, 60), Robin Hofsö, Jacob Ondrejka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar