söndag 19 maj 2019

Kaddoura, räddaren i nöden


För den som inte minns. År 1975 var Ronny Sörensson målvakt i Landskrona BoIS. Han utsågs till lagets straffskytt och satte samtliga fyra straffar som BoIS fick det året. Dessutom räddade han de tre som BoIS fick emot sig. Ronny Sörensson besegrade straffarna med 7-0 således. Naturligtvis var det, och är, en svit som är väldigt speciell.

Amr Kaddoura nickade in BoIS kvittering
mot Värnamo. Foto: Ulf Bjarke.
Idag är det dock så att Ronny får ursäkta. BoIS målvakt anno 2019 heter Amr Kaddoura och i matchen mot Värnamo gjorde han något som jag tror att det kommer att pratas om i många år framöver. 

I den 92:a minuten fick randigt hörna. Värnamo hade precis tagit ledningen, 2-1, och det kändes så där typiskt som alltid när man håller på att tappa en match i slutminuterna. Måns Ekvall slog hörnan och i röran framför Värnamos mål hoppade Amr Kaddoura. Han fick till en nick som via en hemmaförsvarare tog i stolpen och gick i mål. Därefter for han iväg med en vild glädjerusch för att fira med BoIS-klacken i andra änden av idrottsplatsen. Allt var bara härligt!

Randigt hade i och med matchen mot Värnamo chansen att gå upp i topp av Söderettan. Den möjligheten missades. Men efter 2-2 är den förlustfria sviten intakt och en andra plats är inte så dumt det heller.

Härnäst väntar Torn i Stångby. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar