måndag 15 april 2019

Seger i Uddevalla



Ännu en 1-0-seger och tre nya friska poäng efter en stabil laginsats mot Oddevold på
bortaplan. Landskrona BoIS anno 2019 har öppnat säsongen på bästa sätt.

Med debaclet senhösten 2017 i åtanke - då randigt skulle spela hem serien, men gjorde en av säsongens plattmatcher - var i varje fall jag på förhand nöjd med en poäng mot Oddevold. Rimnersvallen är inte en arena med särskilt många ljusa BoIS-minnen, tänkte jag, i ett hopplöst försök att förtränga flera storförluster på 1980- och 1990-talen.

Men det var då. Det nya och unga BoIS har ingen tung historik att släpa på. De går ut och gör jobbet på planen för varandra och det ger resultat. Av fjolårets märkligt disharmoniska lagbygge har Billy Magnusson och Max Mölder på kort tid skapat något helt annat. Det är ett ”en för alla, alla för en-tänk” som framför allt ger sig tillkänna i spelet utan boll. 

I det sammanhanget vill jag bland andra nämna Linus R Olsson och Robin Hofsö som i motståndarlagens uppspelsfas tar ett defensivt ansvar på ett mycket bättre sätt än fjolårets frontfigurer Sadat Karim och Adi Nalic. Det är laget före jaget som gäller alltså, inget annat.

Ska man nu, som BoIS-supporter, efter denna fina inledning höja förväntningarna och börja hoppas på toppstrid trots allt? Nja, hoppas kan man ju förstås, men jag tycker nog mest att vi bör bida vår tid och njuta över vår fina start. Serien är lång och vår trupp är ung och orutinerad. Den behöver ingen onödig press från läktarhåll. Bara stöd!

Nästa omgång på annandag påsk väntar Oskarshamn. Det är ett lag med ett par gamla BoIS-bekantingar. William Kvist, som gjorde en säsong i randigt år 2014, men aldrig lyckades etablera sig som startspelare och Sonny Karlsson, en fotbollsnomad som var BoISare år 2012. 

Oskarshamn har av många tippats som seriesegrare. Det blir en härlig match att se fram emot. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar