lördag 26 januari 2019

Oavgjort i årspremiären


Årets första match är avklarad och ett ungt och nykomponerat BoIS lyckades att bärga en poäng efter 0-0 mot Mjällby på Strandvallens konstgräs i Hällevik. Det kändes positivt.

Mindre positivt är att randigts återkomst till Division 1 Södra ånyo innebär halvtaskiga bortamatchsändningar via Internet. Om dagens match var signifikativ för hur det kommer att bli den här säsongen är det kanske bäst att bestämma sig för att alltid försöka följa BoIS på plats eller helt låta bli att titta. Vad som försiggick på stora delar av planen i Hällevik var nämligen svårt att uppfatta. För mig försvann streamen fem gånger och var det inte det, så stördes man av den statiska bildproduktionen. Staylive och Mjällby skulle ha 100 kr för sändningen. Det var det inte värt.

Eftersom det var på det här viset avstår jag från att kommentera matchen mera ingående. Klart dock, av det jag såg, var att BoIS trillade boll bra med samma sorts smånätta tekniska kortpassningsspel som under Agim Sopi samtidigt som backlinjen agerade stabilt.  Men framåt skapades väldigt lite; bara ett friläge för Hampus Ferhm samt ett skott av Jakob Andersson i första halvlek.

Jag skrev det i forumet på Svenska Fans häromdagen och dagens match gav syn för sägen: BoIS måste förstärka anfallet!

Laget som inledde säsongen 2019: Kevin Alin  - Dennis Olofsson, Philip Andersson, Viktor Wihlstrand, Jesper Lernesjö - Jakob Andersson, Igor Arsenijevic, Måns Ekvall, Hampus Ferhm, Kevin Jensen- Linus R Olsson. Inhoppare: Beck Dane Wallgård, Max Mårtensson, Kofi Yeboah, Luka Petrovic, Emil Jönsson, Jacob Ondrejka, Joel Sundström, Hampus Nilsson, Ivan Majetic och Jihad Fakhouri.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar