söndag 30 september 2018

Nådastöten?

Det kan ha varit nådastöten. BoIS förlorade med 3-4 i en svängig hemmamatch mot bottenkollegan IK Frej, och sjunker nu allt djupare ner under Superettans nedflyttningsstreck. Fem omgångar återstår av serien, så vi ska ännu inte kasta yxan i sjön, men det ser sannerligen mörkt ut.

Randigt tog tidigt ledningen i matchen genom isländske ytterbacken Alfons Sampsted som först försökte klacka in Adi Nalics högerinlägg, men sedan blixtsnabbt vände sig om och slog in returen. Då såg det lovande ut. Bortalaget tog dock snabbt tillbaka initiativet och kvitterade efter en halvtimme. Det resultatet stod sig till halvtid.

Sju minuter in i andra halvlek sköt Frejs Philip Wiström in 1-2 på frispark. Efter det såg BoIS ut som ett slaget lag. Men randigt skulle resa sig. Filip Pivkovski kvitterade med en kanonträff från sin högerposition en kvart före slutet och fem minuter senare gjorde Alexander Tkacz 3-2 med ett vänsterskott strax utanför straffområdet. Segern var alltså bara några minuter borta. Men matchen skulle svänga igen. I den 89:e minuten fick bortalaget straff sedan Philip Andersson rivit ner Frejs Dusan Jajic. Joakim Runnemo fintade bort Viktor Noring i BoIS-målet och så var det 3-3. Därefter, i den fjärde övertidsminuten, lyckades inhopparen Luca Gerbino Polo skarvnicka in Frejs segermål. Det var en osannolik upplösning av matchen och bittert förstås.

Trots att BoIS bjöd på gratis entré denna viktiga kamp hade endast 2155 personer mött upp. Jag kan inte låta bli att tycka att det är en svag siffra när så mycket står på spel. Tyvärr kunde vissa supportrar på engelska läktaren inte heller hantera sin frustration efter slutsignalen. Jag vet inte vad ska vara bra för, men försöken att ställa spelare och tränare till svars skadar mer än det hjälper.

Matchfakta: BoIS - IK Frej 3-4 (1-1). Målskyttar: 1-0, Alfons Sampsted (17). 1-1, Dusan Jajic (30). 1-2, Philip Wiström (52). 2-2, Filip Pivkovski (73). 3-2, Alexander Tkacz (79). 3-3, Joakim Runnemo (89). 3-4, Luca Gerbino Polo (90+4). Publik: 2 155.

BoIS lag: Viktor Noring - Alfons Sampsted, Philip Andersson, Emmanuel Okine, Alexander Tkacz - Filip Pivkovski, Måns Ekvall, Igor Arsenijevic, Akram Mansour - Adi Nalic, Sadat Karim. Inhoppare: Monday Samuel och Jakob Andersson.